Brev med iberisk skinke i skiver

Ikke på lager

DKK 78,00

Jamon Bellota 50% – 100 g

Skinker er med – og det siges, at ikke meget på denne jord kan måle sig med lufttørrede spanske sortfodsskinker.

Alle de, der har kørt med mig gennem det spanske land, har set den store tyr. Den er fra Osborne – og det er netop dem, der har købt  skinketørreriet Sanchez Romero Carvajal i Jabugo, lige nord for Sevilla – og det tørreri holder de gamle traditioner i hævd.

Men det er ikke altid forbindelserne til stedet giver de bedste priser, så derfor leder jeg rundt i det spanske landskab, hvor alt op til juletid står i skinkernes tegn. Det vil sige, at jeg tager ud til de forskellige forhandlere og ser, hvilken skinke, de har – iberiske, sortfods, selvfølgelig! – og vælger dem, der passer bedst til det, vi vil have – og til den rigtige pris! ,

Jabugo – de tørrede skinkers landsby – ligger i det blå mærke til venstre. Træk i kortet, zoom ind og se, hvor fascinerende landsbyen ligger. Jo, det er en rejse værd og Google har gjort, at du kan gøre den lige her på hjemmesiden. Det var ikke mindre end imponerende at få lov til at komme over i den del af landet og være inviteret til at se alle de enkelte faser i skinkefremstillingen – igen et eksempel på, hvordan familiens venner hjælper med til at give os de allerbedste muligheder!